2022. november 26. szombat

RSS

Gyerekfesztivál

A gyerekfesztivál programigazgatóságának elérhetőségei:

Név Beosztás Telefon E-mail
Mészáros Panna Gyerekekért felelős +36 70 618 10 20 meszaros.panna@zabhegyezo.hu
Szabó Patrícia Programokért felelős +40 74 290 44 47 szabo.patricia@zabhegyezo.hu
Horváth Róbert Rendezőkért felelős +36 20 234 10 33 horvath.robert@zabhegyezo.hu
Koncz Márk Technikáért felelős +40 74 169 07 01 koncz.mark@zabhegyezo.hu
Pénzügyekért felelős

 

Kedves Érdeklődők!

Ezúton szeretnénk bemutatni Önöknek a XXIX. Nemzetközi Gyerekfesztivált, melyre szeretettel várjuk osztályok, csoportok vagy diákok jelentkezését.

A rendezvényt a közhasznú Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete szervezi és rendezi. Az egyesület tagjai olyan önkéntes középiskolás, főiskolás és egyetemista fiatalok, akik szabadidejükben különféle programokat szerveznek gyerekcsoportoknak. A tábor a tavaszi szünetben, 2022. július 13-17. között kerül megrendezésre.

 

Mi is az a GYEREKFESZTIVÁL?

A Gyerekfesztivált 1992 óta minden évben, a tavaszi szünetben rendezi meg az Egyesület. 1992-2019 között átlagosan 100-120 középiskolás és főiskolás fiatal négy napon át szórakoztatott és látott vendégül átlagosan 250-350 gyereket az ország különböző településeiről és határainkon túlról. Rendezvényünk programjait minden évben egy történet köré építjük fel, amely nemcsak a programelemekben, hanem a dekorációban is visszaköszön. A tábor elsősorban az általános iskolás korosztályt célozza, 6-13 éves kor között. A résztvevő csoportokat a széles körben értelmezett kultúra egy-egy területével foglalkozó gyerekközösségek alkotják –mindenfajta tematikus megkötés nélkül, ezért a Fesztivál nem válik egyetlen művészeti vagy kulturális ág seregszemléjét, hanem megőrzi a legkülönbözőbb érdeklődési körök sokszínűségét.

Rendezvényünk központi helyszíne egy arra alkalmas iskola vagy művelődési ház, itt zajlanak zömében a programok és az étkeztetés. A gyerekek számára a környező iskolákban biztosítjuk a szállást saját hálózsákban, polifoamon vagy tornaszőnyegen. A meleg ételt hivatásos szakácsok, az iskola étel beszállítói készítik.

 

A rendezvény a következő program elemekből áll:

1)  Nagyjátékok: 2-3 órán át tartó, a Fesztivál összes résztvevőjét megmozgató vetélkedők, játékok.

2)  Fesztiválklub: a Nagyjátékokkal párhuzamosan futó állandó helyszínek; élő társasjátékok, labirintus stb.

3)  Fakultatív nap: ezen a napon a helyszínéül szolgáló város környékén lévő nevezetességek és érdekességek meglátogatására kerül sor. A gyerekek szabadon választhatnak a felkínált 5-6 kirándulás közül.

4)  Kavalkád: a Gyerekfesztivál nyílt napja, melyre a részvevők csoportos vagy egyéni produkciókkal készülnek. Ezek lehetnek zenés-táncos, vagy az iskolai szakkörökön elsajátított készségeket bemutató előadások, melyek általában 5-10 percet ölelnek fel. A program hagyományosan a vendéglátó város legnagyobb gyerek rendezvénye a tavaszi szünetben, melyre évről-évre számos helybéli is ellátogat nézőként és előadóként egyaránt.

5)  Kézműves sarok: a gyerekek egyik legkedveltebb állandó programeleme. Ha a sok játék közben megpihennek, hozzáértő animátoraink kezei alatt kibontakoztat hatják kreativitásukat.

 

A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesületéről pár szóban

Animátornak azt a személyt nevezzük, aki másokat pozitív aktivitásra késztet. Gyerek Animátoroknak –ennek megfelelően– azokat nevezzük, akik gyerekeket késztetnek pozitív aktivitásra, cselekvésre, szabadidejük hasznos és tartalmas eltöltésére, közös játékra, élményekben gazdag tanulásra.

A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete 1991 júniusában alakult, nem hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozó fiatalok szakmai szervezete ként. A tagság kétharmada húsz évnél fiatalabb és csak néhányan idősebbek huszonöt évnél. Egyesületünk alapelve a nyitottság, ennek megfelelően, mindenki, aki szeretne nem hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozni, beléphet közénk. Emiatt nagy hangsúlyt fektetünk animátoraink képzéseire, melyeket hivatásos trénerek és tapasztalt animátoraink tartanak.

Egyesületünk szívesen együttműködik hasonló identitású szervezetekkel és iskolákkal. Alkalmanként közös rendezvényeket szervezünk velük, vagy animátoraink munkájával támogatjuk sikeres programjaikat.

 

A XXIX. Nemzetközi Gyerekfesztiválról

A Gyerekfesztiválra sok hazai és határon túli gyermekcsoport érkezik, akiknek nagy gonddal és odafigyeléssel szervezzük a tartalmas és szórakoztató programokat, amelyek közt vannak visszatérők, de mindig megújulók is.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőség nyílik csoportos, illetve egyéni jelentkezésre. Csoportos jelentkezés esetén a gyerekek pár pedagógus és szülő kíséretében vesznek részt a táborban. Egyéni jelentkezéskor a gyerekek egy szakképzett pedagógus által vezetett csoportba kerülnek.

Helyszín:                  Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum (3-5-7, Partenie Cosma, Oradea 410003, Románia)

Időpont:                    2022. július 13-17.

Részvételi díjak:

 

Teljes hét ottalvással Teljes hét otthon alvással Tanár Sofőr Napijegy Testvérkedvezmény
25 000 Ft 20 000 Ft 20 000 Ft 15 000 Ft 5 000 Ft -3000 Ft

Teljes hét:

Az idei fesztivál részvételi díja a tavalyihoz hasonlóan 25.000 Ft/fő, azoknak akik, az összes napon részt vesznek és ott is alszanak, viszont a részvételi díj azok számára, akik részt vesznek az összes napon, viszont otthon alszanak, 20.000 Ft/fő,  mind a határon túlról érkezőknek mind a hazai csoportoknak. Testvérek jelentkezése esetén, a második gyerek részvételi díjából 3.000 Ft/fő kedvezményt tudunk biztosítani a fenti árból, abban az esetben is, ha a testvérek külön csoportban érkeznek.

Ez az összeg tartalmazza a szállást, a napi háromszori étkezést és a Fakultatív nap esetleges költségein kívül az összes programon való részvételt. A kísérők létszáma nem meghatározott, azonban minden 10. gyermek után egy szülő vagy pedagógus részvételét tudjuk ingyenesen biztosítani.

Azon résztvevők, akik szeretnének pólót rendelni, a regisztráción túl 2022. június 27-ig a póló árát utalják át  a Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesületének bankszámlájára. 1 db fesztivál pólót 1000 Ft/db áron tudunk biztosítani. Az ezután leadott póló rendeléseket csak visszajelzésünk alapján tudjuk garantálni. Fesztivál póló vásárlására a helyszínen is lesz lehetőség a BÜFÉ-ben (korlátozott mennyiségben).

A végső jelentkezési határidő: 2022. július 4. ez után már nem áll módunkban jelentkezéseket elfogadni.

A részvételi díj befizetésére a fesztivál első napján van mód 2022. július 13-án, kivéve azok számára akik napijeggyel érkeznek, ők az érkezésük első napján fizetnek.Választható az utalásos és a készpénzes fizetési opció is, viszont az utaláshoz vegye fel előtte velünk a kapcsolatot. A helyszínen lehetőség van forintban és Lejben is kifizetni a részvételi díjat 1 LEJ = 85 HUF

Napijegy:

Az idei évben is lehetőséget kínálunk Napközi táboros részvételre is, melynek díja 5.000 Ft/fő. Ebben az esetben a részvételi díj a napi kétszeri meleg étkezést és a napközbeni programokon való részvételt (beleértve a pénteki kirándulást is) tartalmazza.

A napközis táborra jelentkező gyerekek mellé szakképzett felügyelőt biztosítunk.

Az ajánlott érkezési idő napi lebontásban:

szerda: 16:00-tól

csütörtök: 8:00-10:00

péntek: 8:00-10:00 (Választható kirándulás, ezért kérjük késés esetén jelezzenek)

szombat: 8:00-10:00

A programok minden nap 21:00-ig tartanak.

A jelentkezési határidő: 2022. július 4.

A pénteki kirándulásokról információk később.

Jelentkezésükkel keressenek bennünket az alábbi elérhetőségek egyikén:

ZABHEGYEZŐ Gyerekanimátorok Egyesülete

Székhely: 1142 Budapest, Alsóőr utca 9/b.

E-mailen: prig@zabhegyezo.hu

 

Fizetés módja:            átutalással vagy készpénzzel személyes találkozás során.

Számlacím:                 ZABHEGYEZŐ Gyerekanimátorok Egyesülete
Raiffeisen Bank         Számlaszám: 12011351-00149941-00100003

(Kérjük, a közleménybe írják be a csoport vagy jelentkező gyerek nevét.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csoportos jelentkezés adatbekérő táblázata letölthető >>ITT<<

Póló rendelés (1000 Ft/db)

 

Reméljük idén is találkozunk!

Esetleges kérdéseikkel bátran forduljanak a Gyerekekért Felelős Programigazgatóhoz:

Mészáros Panna
meszaros.panna@zabhegyezo.hu
+36 70 618 10 20

A változás jogát fenntartjuk!