2018. január 16. kedd

RSS

Gyerekfesztivál

Kedves Érdeklődő!


Engedje meg, hogy ezúton hívjam fel szíves figyelmét a XXVI. Nemzetközi Gyerekfesztiválra, melyre szeretnénk az Ön iskolájából is meghívni az érdeklődő osztályokat, diákokat.

A rendezvényt a közhasznú Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete (www.zabhegyezo.hu) szervezi és rendezi. Az egyesület tagjai olyan önkéntes középiskolás, főiskolás és egyetemista fiatalok, akik szabadidejükben különféle programokat szerveznek gyerekcsoportoknak. A tábor a tavaszi szünetben 2017. április 12-16. között kerül megrendezésre.

 

Mi is az a GYEREKFESZTIVÁL?

A Gyerekfesztivált 1992 óta minden évben, a tavaszi szünetben rendezi meg az Egyesület. 1992-2016 között átlagosan 100-120 középiskolás és főiskolás fiatal négy napon át szórakoztatott és látott vendégül átlagosan 250-350 gyereket az ország különböző településeiről és határainkon túlról. Rendezvényünk programjait minden évben egy történet köré építjük fel, amely nemcsak a programelemekben, hanem a dekorációban is visszaköszön. A tábor elsősorban az általános iskolás korosztályt célozza, 6-13 éves kor között. A résztvevő csoportokat a széles körben értelmezett kultúra egy-egy területével foglalkozó gyerekközösségek alkotják –mindenfajta tematikus megkötés nélkül, ezért a Fesztivál nem válik egyetlen művészeti vagy kulturális ág seregszemléjévé, hanem megőrzi a legkülönbözőbb érdeklődési körök sokszínűségét.

Rendezvényünk központi helyszíne egy arra alkalmas iskola vagy művelődési ház, itt zajlanak zömében a programok és az étkeztetés. A gyerekek számára a környező iskolákban biztosítjuk a szállást saját hálózsákban, polifoamon vagy tornaszőnyegen. A meleg ételt hivatásos szakácsok, az iskola ételbeszállítói készítik.

 

A rendezvény a következő programelemekből áll:

1)      Nagyjátékok: 2-3 órán át tartó, a Fesztivál összes részvevőjét megmozgató vetélkedők, játékok.

2)      Fesztiválklub: a Nagyjátékokkal párhuzamosan futó állandó helyszínek; élő társasjátékok, labirintus stb.

3)      Fakultatív nap: ezen a napon a helyszínül szolgáló város környékén lévő nevezetességek és érdekességek meglátogatására kerül sor. A gyerekek szabadon választhatnak a felkínált 5-6 kirándulás közül.

4)      Kavalkád: a Gyerekfesztivál nyílt napja, melyre a részvevők csoportos vagy egyéni produkciókkal készülnek. Ezek lehetnek zenés-táncos, vagy az iskolai szakkörökön elsajátított készségeket bemutató előadások, melyek általában 5-10 percet ölelnek fel. A program hagyományosan a vendéglátó város legnagyobb gyerekrendezvénye a tavaszi szünetben, melyre évről-évre számos helybéli is ellátogat nézőként és előadóként egyaránt.

5)      Kézműves sarok: a gyerekek egyik legkedveltebb állandó programeleme. Ha a sok játék közben megpihennének, hozzáértő animátoraink kezei alatt kibontakoztathatják kreativitásukat.

A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesületéről pár szóban

 

Animátornak azt a személyt nevezzük, aki másokat pozitív aktivitásra késztet. Gyerekanimátoroknak –ennek megfelelően– azokat nevezzük, akik gyerekeket késztetnek pozitív aktivitásra, cselekvésre, szabadidejük hasznos és tartalmas eltöltésére, közös játékra, élményekben gazdag tanulásra.

A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete 1991 júniusában alakult, nem hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozó fiatalok szakmai szervezeteként. A tagság kétharmada húsz évnél fiatalabb és csak néhányan idősebbek huszonöt évnél. Egyesületünk alapelve a nyitottság, ennek megfelelően, mindenki, aki szeretne nem hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozni, beléphet közénk. Emiatt nagy hangsúlyt fektetünk animátoraink képzéseire, melyeket hivatásos trénerek és tapasztalt animátoraink tartanak.

Egyesületünk szívesen együttműködik hasonló identitású szervezetekkel és iskolákkal. Alkalmanként közös rendezvényeket szervezünk velük, vagy animátoraink munkájával támogatjuk sikeres programjaikat.

A XXVI. Nemzetközi Gyerekfesztiválról

A Gyerekfesztiválra sok hazai és határon túli gyerekcsoport érkezik, akiknek nagy gonddal és odafigyeléssel szervezzük a tartalmas és szórakoztató programokat, melyek közt vannak visszatérők, de mindig megújulók is.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőség nyílik csoportos, illetve egyéni jelentkezésre. Csoportos jelentkezés esetén a gyerekek pár pedagógus és szülő kíséretében vesznek részt a táborban. Egyéni jelentkezéskor a gyerekek egy szakképzett pedagógus által vezetett csoportba kerülnek.

Időpont:                    2017. április 12-16.

Részvételi díjak:

I. Blokk 2017. március 17-ig Külföldi csoportoknak 15 000 Ft/ fő
Magyarországi csoportoknak 16 000 Ft/ fő
II. Blokk 2017. március 18-tól Külföldi csoportoknak 17 000 Ft/ fő
Magyarországi csoportoknak 18 000 Ft/fő

Amennyiben március 17-ig leadják jelentkezésüket (csoportok esetén egy hozzávetőleges létszámmal), akkor a Fesztivál költsége határon túlról érkezőknek 15 000 Ft/fő, hazaiaknak pedig 16 000 Ft/fő. Természetesen később is örömmel vesszük megkeresésüket, de ebben az esetben a részvételi díj már 17 000 Ft/fő-re és 18 000 Ft/fő-re emelkedik. Jelentkezésük az előleg – azaz a teljes költség 50%-ának – megfizetésével történik. Testvérek jelentkezése esetén, 2.000 Ft/fő kedvezményt tudunk biztosítani a fenti árakból.

Ez az összeg tartalmazza a szállást, a napi háromszori étkezést és a Fakultatív nap esetleges költségein kívül az összes programon való részvételt. A kísérők létszáma nem meghatározott, azonban minden 10. gyermek után egy szülő vagy pedagógus részvételét tudjuk ingyenesen biztosítani.

 

Jelentkezésükkel keressenek bennünket az alábbi elérhetőségek egyikén:

Levélben:        ZABHEGYEZŐ Gyerekanimátorok Egyesülete

1147 Budapest, Telepes u. 72-74. C.

E-mailen: prig@zabhegyezo.hu

Fizetés módja:            átutalással vagy készpénzzel személyes találkozás során.

Számlacím:                 ZABHEGYEZŐ Gyerekanimátorok Egyesülete

Raiffeisen Bank         Számlaszám: 12011351-00149941-00100003

(Kérjük, a közleménybe írják be a csoport nevét.)

 

Reméljük e levéllel sikerült felkeltenünk érdeklődésüket! Számítunk részvételükre!

Esetleges kérdéseikkel bátran forduljanak a Gyerekekért Felelős Programigazgatóhoz:

Csucsuj Réka                   +3670/ 559 96 35             csucsuj.reka@zabhegyezo.hu

A változás jogát fenntartjuk!