2022. május 29. vasárnap

RSS

Gyerekfesztivál

A gyerekfesztivál programigazgatóságának elérhetőségei:

Név Beosztás Telefon E-mail
Mészáros Panna Gyerekekért felelős +36 70 618 10 20 meszaros.panna@zabhegyezo.hu
Szabó Patrícia Programokért felelős +40 74 290 44 47 szabo.patricia@zabhegyezo.hu
Horváth Róbert Rendezőkért felelős +36 20 234 10 33 horvath.robert@zabhegyezo.hu
Koncz Márk Technikáért felelős +40 74 169 07 01 koncz.mark@zabhegyezo.hu
Pénzügyekért felelős


Kedves Érdeklődő!

Ezúton szeretnénk bemutatni Önöknek a XXIX. Nemzetközi Gyerekfesztivált, melyre szeretettel várjuk osztályok, csoportok vagy diákok jelentkezését.

A rendezvényt a közhasznú Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete szervezi és rendezi. Az egyesület tagjai olyan önkéntes középiskolás, főiskolás és egyetemista fiatalok, akik szabadidejükben különféle programokat szerveznek gyerekcsoportoknak. A tábor a tavaszi szünetben, 2022. április 13-17. között kerül megrendezésre.

 

Mi is az a GYEREKFESZTIVÁL?

A Gyerekfesztivált 1992 óta minden évben, a tavaszi szünetben rendezi meg az Egyesület. 1992-2019 között átlagosan 100-120 középiskolás és főiskolás fiatal négy napon át szórakoztatott és látott vendégül átlagosan 250-350 gyereket az ország különböző településeiről és határainkon túlról. Rendezvényünk programjait minden évben egy történet köré építjük fel, amely nemcsak a programelemekben, hanem a dekorációban is visszaköszön. A tábor elsősorban az általános iskolás korosztályt célozza, 6-13 éves kor között. A résztvevő csoportokat a széles körben értelmezett kultúra egy-egy területével foglalkozó gyerekközösségek alkotják –mindenfajta tematikus megkötés nélkül, ezért a Fesztivál nem válik egyetlen művészeti vagy kulturális ág seregszemléjévé, hanem megőrzi a legkülönbözőbb érdeklődési körök sokszínűségét.

Rendezvényünk központi helyszíne egy arra alkalmas iskola vagy művelődési ház, itt zajlanak zömében a programok és az étkeztetés. A gyerekek számára a környező iskolákban biztosítjuk a szállást saját hálózsákban, polifoamon vagy tornaszőnyegen. A meleg ételt hivatásos szakácsok, az iskola ételbeszállítói készítik.

 

A rendezvény a következő programelemekből áll:

1)      Nagyjátékok: 2-3 órán át tartó, a Fesztivál összes részvevőjét megmozgató vetélkedők, játékok.

2)      Fesztiválklub: a Nagyjátékokkal párhuzamosan futó állandó helyszínek; élő társasjátékok, labirintus stb.

3)      Fakultatív nap: ezen a napon a helyszínül szolgáló város környékén lévő nevezetességek és érdekességek meglátogatására kerül sor. A gyerekek szabadon választhatnak a felkínált 5-6 kirándulás közül.

4)      Kavalkád: a Gyerekfesztivál nyílt napja, melyre a részvevők csoportos vagy egyéni produkciókkal készülnek. Ezek lehetnek zenés-táncos, vagy az iskolai szakkörökön elsajátított készségeket bemutató előadások, melyek általában 5-10 percet ölelnek fel. A program hagyományosan a vendéglátó város legnagyobb gyerekrendezvénye a tavaszi szünetben, melyre évről-évre számos helybéli is ellátogat nézőként és előadóként egyaránt.

5)      Kézműves sarok: a gyerekek egyik legkedveltebb állandó programeleme. Ha a sok játék közben megpihennének, hozzáértő animátoraink kezei alatt kibontakoztathatják kreativitásukat.

 

A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesületéről pár szóban

Animátornak azt a személyt nevezzük, aki másokat pozitív aktivitásra késztet. Gyerekanimátoroknak –ennek megfelelően– azokat nevezzük, akik gyerekeket késztetnek pozitív aktivitásra, cselekvésre, szabadidejük hasznos és tartalmas eltöltésére, közös játékra, élményekben gazdag tanulásra.

A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete 1991 júniusában alakult, nem hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozó fiatalok szakmai szervezeteként. A tagság kétharmada húsz évnél fiatalabb és csak néhányan idősebbek huszonöt évnél. Egyesületünk alapelve a nyitottság, ennek megfelelően, mindenki, aki szeretne nem hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozni, beléphet közénk. Emiatt nagy hangsúlyt fektetünk animátoraink képzéseire, melyeket hivatásos trénerek és tapasztalt animátoraink tartanak.

Egyesületünk szívesen együttműködik hasonló identitású szervezetekkel és iskolákkal. Alkalmanként közös rendezvényeket szervezünk velük, vagy animátoraink munkájával támogatjuk sikeres programjaikat.

 

A XXIX. Nemzetközi Gyerekfesztiválról

A Gyerekfesztiválra sok hazai és határon túli gyerekcsoport érkezik, akiknek nagy gonddal és odafigyeléssel szervezzük a tartalmas és szórakoztató programokat, melyek közt vannak visszatérők, de mindig megújulók is.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőség nyílik csoportos, illetve egyéni jelentkezésre. Csoportos jelentkezés esetén a gyerekek pár pedagógus és szülő kíséretében vesznek részt a táborban. Egyéni jelentkezéskor a gyerekek egy szakképzett pedagógus által vezetett csoportba kerülnek.

Helyszín:                  egyeztetés alatt
Időpont:                    Hamarosan!

Részvételi díjak:

Az idei fesztivál részvételi díja a tavalyihoz hasonlóan 25.000 Ft/fő, mind a határon túlról érkezőknek mind a hazai csoportoknak. Testvérek jelentkezése esetén 3.000 Ft/fő kedvezményt tudunk biztosítani a fenti árból, abban az esetben is, ha a testvérek külön csoportban érkeznek.

Ez az összeg tartalmazza a szállást, a napi háromszori étkezést és a Fakultatív nap esetleges költségein kívül az összes programon való részvételt. A kísérők létszáma nem meghatározott, azonban minden 10. gyermek után egy szülő vagy pedagógus részvételét tudjuk ingyenesen biztosítani.

Azon résztvevők, akik a regisztráción túl 2022. március 17-ig az előleget is elutalják a Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesületének bankszámlájára, vagy személyesen befizetik, azok számára 1 db fesztivál pólót tudunk biztosítani 1000 Ft/db áron. (Az előleg összege 5.000 Ft, mely a póló árát nem tartalmazza) Az ezután leadott póló rendeléseket csak visszajelzésünk alapján tudjuk garantálni. Fesztivál póló vásárlására a helyszínen is lesz lehetőség a BÜFÉ-ben.

A végső jelentkezési határidő: 2022. április 6. ez után már nem áll módunkban jelentkezéseket elfogadni. A jelentkezés csak abban az esetben számít véglegesítettnek, amennyiben az előleg is befizetésre kerül!

A fennmaradó összeg befizetésére a fesztivál első napjáig van mód 2022. április 13-ig. Az előleghez hasonlóan választható az utalásos és a készpénzes fizetési opció is.

Napközis tábor

Az idei évben is lehetőséget kínálunk Napközi táboros részvételre is, melynek díja 5.000 Ft/fő. Ebben az esetben a részvételi díj a napi kétszeri meleg étkezést és a napközbeni programokon való részvételt (beleértve a pénteki kirándulást is) tartalmazza.

A napközis táborra jelentkező gyerekek mellé szakképzett felügyelőt biztosítunk.

Az ajánlott érkezési idő napi lebontásban:
szerda: 16:00-tól
csütörtök: 8:00-10:00
péntek: 8:00-10:00 (Választható kirándulás, ezért kérjük késés esetén jelezzenek)
szombat: 8:00-10:00

A programok minden nap 21:00-ig tartanak.

A jelentkezési határidő: 2022. április 6.

A pénteki kirándulásokról információk később.

Jelentkezésükkel keressenek bennünket az alábbi elérhetőségek egyikén:

ZABHEGYEZŐ Gyerekanimátorok Egyesülete

Székhely: 1142 Budapest, Alsóőr utca 9/b.
E-mailen: prig@zabhegyezo.hu

Fizetés módja:            átutalással vagy készpénzzel személyes találkozás során.

Számlacím:                 ZABHEGYEZŐ Gyerekanimátorok Egyesülete
Raiffeisen Bank         Számlaszám: 12011351-00149941-00100003

(Kérjük, a közleménybe írják be a csoport vagy jelentkező gyerek nevét.)

 

 

 

 

 

 

 

Csoportos jelentkezés adatbekérő táblázata letölthető >>ITT<<

 

Reméljük idén is találkozunk!

Esetleges kérdéseikkel bátran forduljanak a Gyerekekért Felelős Programigazgatóhoz:

Mészáros Panna
meszaros.panna@zabhegyezo.hu
+36 70 618 10 20

A változás jogát fenntartjuk!