2023. október 1. vasárnap

RSS

XXVI. Nemzetközi Gyerekfesztivál – Pápa

Kedves Érdeklődő!

Engedje meg, hogy ezúton hívjam fel figyelmét a XXVI. Nemzetközi Gyerekfesztiválra.

A rendezvényt a közhasznú Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete (www.zabhegyezo.hu) szervezi és rendezi. Az egyesület tagjai olyan önkéntes középiskolás, főiskolás és egyetemista fiatalok, akik szabadidejükben különféle programokat szerveznek gyerekeknek. A tábor a tavaszi szünetben, 2017. április 12-16. között kerül megrendezésre.

A Gyerekfesztivál helyszíne a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola.

 

Mi is az a GYEREKFESZTIVÁL?

A Gyerekfesztivált 1992 óta minden évben, a tavaszi szünetben rendezi meg az Egyesület. 1992-2016 között átlagosan 100-120 középiskolás és főiskolás fiatal négy napon át szórakoztatott és látott vendégül átlagosan 250-350 gyereket az ország különböző településeiről és határainkon túlról. Rendezvényünk programjait minden évben egy történet köré építjük fel, amely nemcsak a programelemekben, hanem a dekorációban is visszaköszön. A tábor elsősorban az általános iskolás korosztályt célozza, 6-13 éves kor között. A résztvevő csoportokat a széles körben értelmezett kultúra egy-egy területével foglalkozó gyerekközösségek alkotják mindenfajta tematikus megkötés nélkül, ezért a Fesztivál nem válik egyetlen művészeti vagy kulturális ág seregszemléjévé, hanem megőrzi a legkülönbözőbb érdeklődési körök sokszínűségét.

Rendezvényünk központi helyszíne egy arra alkalmas iskola vagy művelődési ház, itt zajlanak zömében a programok és az étkeztetés. A gyerekek számára a környező iskolákban biztosítjuk a szállást saját hálózsákban, polifoamon vagy matracon. A meleg ételt hivatásos szakácsok, az iskola ételbeszállítói készítik.

 

A XXVI. Nemzetközi Gyerekfesztiválról

A Gyerekfesztiválra sok hazai és határon túli gyerekcsoport érkezik, akiknek nagy gonddal és odafigyeléssel szervezzük a tartalmas és szórakoztató programokat, melyek közt vannak visszatérők, de mindig megújulók is.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőség nyílik csoportos, illetve egyéni jelentkezésre. Csoportos jelentkezés esetén a gyerekek pár pedagógus és szülő kíséretében vesznek részt a táborban. Egyéni jelentkezéskor a gyerekek egy szakképzett pedagógus által vezetett csoportba kerülnek.

Időpont:       2017. április 12-16.

Helyszín:     Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola (8500 Pápa, Külső-Veszprémi út 2.).

 

A rendezvény a következő programelemekből áll:

1)      Nagyjátékok: 2-3 órán át tartó, a Fesztivál összes részvevőjét megmozgató vetélkedők, játékok.

2)      Fesztiválklub: a Nagyjátékokkal párhuzamosan futó állandó helyszínek; élő társasjátékok, labirintus stb.

3)      Fakultatív nap: ezen a napon a helyszínül szolgáló város környékén lévő nevezetességek és érdekességek meglátogatására kerül sor. A gyerekek szabadon választhatnak a felkínált 5-6 kirándulás közül.

4)      Kavalkád: a Gyerekfesztivál nyílt napja, melyre a részvevők csoportos vagy egyéni produkciókkal készülnek. Ezek lehetnek zenés-táncos, vagy az iskolai szakkörökön elsajátított készségeket bemutató előadások, melyek általában 5-10 percet ölelnek fel. A program hagyományosan a vendéglátó város legnagyobb gyerekrendezvénye a tavaszi szünetben, melyre évről-évre számos helybéli is ellátogat nézőként és előadóként egyaránt.

5)      Kézműves sarok: a gyerekek egyik legkedveltebb állandó programeleme. Ha a sok játék közben megpihennének, hozzáértő animátoraink kezei alatt kibontakoztathatják kreativitásukat.

 

 

Részvételi díjak:

I. Blokk 2017. március 17-ig Külföldi csoportoknak 15 000 Ft/ fő
Magyarországi csoportoknak 16 000 Ft/ fő
II. Blokk 2017. március 18-tól Külföldi csoportoknak 17 000 Ft/ fő
Magyarországi csoportoknak 18 000 Ft/fő

 

Amennyiben március 17-ig leadják jelentkezésüket (csoportok esetén egy hozzávetőleges létszámmal), akkor a Fesztivál költsége határon túlról érkezőknek 15 000 Ft/fő, hazaiaknak pedig 16 000 Ft/fő. Természetesen később is örömmel vesszük megkeresésüket, de ebben az esetben a részvételi díj már 17 000 Ft/fő-re és 18 000 Ft/fő-re emelkedik. Jelentkezésük az előleg – azaz a teljes költség 50%-ának – megfizetésével történik. Testvérek jelentkezése esetén, 2.000 Ft/fő kedvezményt tudunk biztosítani a fenti árakból.

Ez az összeg tartalmazza a szállást, a napi háromszori étkezést és a Fakultatív nap esetleges költségein kívül az összes programon való részvételt. A kísérők létszáma nem meghatározott, azonban minden 10. gyermek után egy szülő vagy pedagógus részvételét tudjuk ingyenesen biztosítani.

 

Napközis tábor

Az idei évben lehetőséget kínálunk Napközi táboros részvételre is, melynek díja 9.000 Ft/fő. Ebben az esetben a részvételi díj a napi kétszeri meleg étkezést és a napközbeni programokon való részvételt (beleértve a pénteki kirándulást is) tartalmazza.

A napközis táborra jelentkező gyerekek mellé szakképzett felügyelőt biztosítunk.

Az ajánlott érkezési idő napi lebontásban:

szerda: 16:00-tól
csütörtök: 8:00-10:00
péntek: 8:00-10:00 (Választható kirándulás, ezért kérjük késés esetén jelezzenek)
szombat: 8:00-10:00

A programok minden nap 21:00-ig tartanak.

A jelentkezési határidő: 2017. április 10.

A pénteki kirándulásokról információk később.

 

Jelentkezésüket az alábbi linkeken tehetik meg:

 

 

 

 

 

 

 

Fizetés módja átutalással vagy készpénzzel, személyes találkozás során.

Számlacím:

ZABHEGYEZŐ Gyerekanimátorok Egyesülete
Raiffeisen Bank
Számlaszám: 12011351-00149941-00100003
(Kérjük, a közleménybe írják be a csoport, vagy az egyéni jelentkező nevét.)

Esetleges kérdéseikkel bátran forduljanak hozzánk e-mailen a prig@zabhegyezo.hu címen, vagy keressék a Gyerekekért Felelős Programigazgatót:

Csucsuj Réka                                +3670/ 559 96 35                         csucsuj.reka@zabhegyezo.hu

Reméljük sikerült felkeltenünk érdeklődésüket! Számítunk részvételükre!

A változás jogát fenntartjuk!

Szólj hozzá!